Po čemu se Isus razlikuje od bilo kojeg drugog Mesije?

U ovom videu Glen Scrivener objašnjava kako je Isus Krist vrsta Boga u kakvog želimo vjerovati.

U povijesti ljudskih religija bilo je mnogih koji su govorili o bogovima koji siđu na zemlju. Ali uglavnom ti bogovi nisu baš dragi i ti bogovi nikada ne siđu u prostoru i vremenu ljudske povijesti. Mnogo ljudi u prostoru i vremenu ljudske povijesti su tvrdili da su Mesija ali ih nismo baš shvaćali vrlo ozbiljno. I čak ako su imali pratitelje to je bilo samo na kratko. 

Ali Isus dolazi u sredinu ljudske povijesti. Izjavi nevjerojatne tvrdnje o sebi. I ispada da nije kao svadljiva božanstva ljudske religije. Ispada da je vrsta Boga koji daje sebe za nas i nema samo kratko slijeđenje. On je počeo najistaknutiji sociološki fenomen koji je svijet ikada vidio. Crkva je rasla od trenutka kada je došao k nama. Tako da je Isus jedna idealna i jedinstvena osoba koja je došla u ljudsku povijest, koja je tvrdila da je došla s neba. I ispada da je vrsta Boga u kakvog želimo vjerovati.

Used with permission from the Gospel Coalition.
Izvor: https://www.thegospelcoalition.org/video/how-is-jesus-different-from-any-other-messiah-2/

O autoru:

Glen Scrivener

Glen Scrivener je direktor i evangelizator u organizaciji Speak Life, svećenik i član crkve All Souls Eastbourne.  Autor je nekoliko knjiga, uključujući The Air We Breathe: How We All Came to Believe in Freedom  i 3-2-1: The Story of God, the World, and You.

Podijelite ovu objavu:
Vezane vijesti