Zašto je “Slijedi svoje srce” loša filozofija?

U ovom videu, Russell Moore objašnjava opasnost slijeđenja samodestruktivnih tendencija vlastitog srca i radost koja umjesto toga dolazi kada slijedimo Isusa.

Kultura će nam reći “slijedi svoje srce” i na neke načine to je istina, u smislu da je Bog u nas usadio određene čežnje koje su stvarne: za ljubav, zajedništvo, za domom. Ali “slijedi svoje srce” stvarno je loše vodstvo i loš savjet za ljude poput nas čija srca su bila oštećena padom. I tako postoji osjećaj u kojem su nam naša srca misterij. Teško nam je čak i čitati vlastite motive i uopće razumjeti gdje nas čežnje zapravo usmjeruju. I često nas znaju usmjeriti prema samodestruktivnim mjestima. Ono što bih ja rekao je: nemoj slijediti svoje srce. Slijedi Isusa. I dok slijediš Isusa on će redefinirati čežnje tvoga srca.

Used with permission from The Gospel Coalition.

Izvor: https://www.thegospelcoalition.org/video/why-is-follow-your-heart-a-bad-philosophy/

O autoru:

Russell Moore

Russell Moore (MDiv, New Orleans Baptist Theological Seminary; PhD, The Southern Baptist Theological Seminary) direktor je projekta “Javna Teologija” pri Christianity Today. Napisao je brojne knjige, uključujući Onward: Engaging the Culture without Losing the Gospel i The Courage to Stand: Facing Your Fear Without Losing Your Soul. On i supruga Maria roditelji su petorice sinova.

Podijelite ovu objavu:
Vezane vijesti